Hondenpoep is niet gewenst

Dit nieuwsbericht gaat over: 

Het probleem met hondenpoep is tweeledig. Enerzijds zijn er baasjes die hondenpoep niet opruimen, anderzijds is er een gemis aan vuilbakjes voor hondenpoep aan vaak bezochte plaatsen.

Baasjes zijn verantwoordelijk

Hierover is mijn standpunt duidelijk. De baasjes moeten ten allen tijde zakjes bijhebben om hondenpoep op te ruimen. Ik heb de vraag gesteld aan de gemeente of dit nog eens duidelijk meegegeven kan worden via de gemeentelijke kanalen, zoals de facebook en het infoblad.

Vuilbakjes

Anderzijds ben ik me er ook van bewust dat het allesbehalve aangenaam is om een verre wandeling te maken met de hond, terwijl je de hondenpoep moet meedragen. Vertrek je van thuis en ga je wandelen, dan ben je altijd wel dicht bij je eigen vuilbak. Wanneer je echter naar een publiek toegankelijke plaats gaat, met de wagen of de fiets, is dit niet zo evident. Een voorbeeld is het bos in De Klinge, maar er zullen er ongetwijfeld nog wel zijn. Misschien het moment om eens te vragen aan al die baasjes waar ze naartoe trekken met hun trouwe viervoeter?

Ik ben voorstander om daar vuilbakjes te plaatsen, waar enkel hondenpoep in terecht kan. Een voorbeeld heb ik gezien in het buitenland, en kan je ook hiernaast zien. Ik ben er alvast van overtuigd dat dit vele frustraties zal weghelpen bij veel van onze inwoners.