Gemeenteraadsverkiezingen 14.10.2018: Het woord is aan u

Gepubliceerd op: 
13/12/17

Rondom volgt sedert altijd al het leven in uw gemeente of stad. Op 14 oktober 2018 bepalen de gemeenteraadsverkiezingen dat leven in de komende jaren. We helpen u om goed geïnformeerd in het stemhokje te komen en vragen een jaar lang belangrijke lokale spelers naar hun inzichten.

Wat vindt u de belangrijkste verwezenlijkingen van het huidige bestuur?

Er zijn vele verwezenlijkingen opgetekend in de huidige legislatuur. Er enkele uitnemen is dan ook moeilijk. Toch is voor mij de schoolstraat in De Klinge eentje die er uitspringt. Door in overleg te gaan en enkele zaken gaandeweg aan te passen, is er nu een verkeersveilige situatie die breed gedragen wordt door de buurt, de school en de (groot)ouders. Een mooi voorbeeld dat participatie werkt.

Wat moeten de prioriteiten zijn van de volgende ploeg?

De volgende legislatuur moet er ingezet worden op jonge gezinnen. Het aandeel inwoners, jonger dan 30 jaar, bedraagt niet minder dan 34%. Deze mensen staan voor belangrijke levensgebeurtenissen de komende 6 jaar. De gemeente moet deze mensen en hun kinderen dan ook de juiste ondersteuning bieden, bijvoorbeeld door te helpen bij het aanvragen van premies en tegemoetkomingen die deze jonge gezinnen kunnen helpen.

Wat vindt u zo mooi aan uw stad?

Sint-Gillis-Waas is een warme gemeente, waar een grote verbondenheid is tussen de inwoners. Onze verenigingen zijn voor een groot stuk verantwoordelijk hiervoor. Ik wil mij dan ook ten volle inzetten om dit te behouden en de problemen aan te pakken wanneer zij zich voordoen. Of het nu gaat om een jeugdvereniging, sportclub of wijkcomité, door mensen samen te brengen wordt onze gemeente een stuk aangenamer.