In de pers

Yuna Nysen (14) uit De Klinge heeft een petitie opgestart voor meer skate-infrastructuur in zijn gemeente. Hij verzamelde in totaal 83 handtekeningen die hij overhandigde aan jeugdschepen Matthias Van Zele (CD&V).

Gepubliceerd op: 
donderdag, februari 3, 2022

Jongeren hebben een petitie met 83 handtekeningen bezorgd aan de nieuwe jeugdschepen Matthias Van Zele (CD&V), met de vraag om een uitbreiding van de skate-infrastructuur. En die komt er ook dit jaar. “Het budget is al voorzien.”

Gepubliceerd op: 
donderdag, februari 3, 2022

Bij CD&V nemen twee schepenen eind deze maand afscheid. Harry De Wolf (65) en Wilbert Dhondt (59) worden vervangen door Matthias Van Zele (30) en Pascal Buytaert (45). Meteen worden ook heel wat bevoegdheden gewisseld.

Gepubliceerd op: 
vrijdag, december 3, 2021

Sint-Gillis-Waas heeft er een regenboogzebrapad bijgekregen ter hoogte van het gemeentehuis in de Kerkstraat. Met het zebrapad roept het gemeentebestuur op tot verdraagzaamheid en solidariteit met de holebigemeenschap. Het regenboogzebrapad kwam er op voorstel van gemeenteraadslid Matthias Van Zele (CD&V).

Gepubliceerd op: 
maandag, mei 3, 2021

Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas legt twee regenboogzebrapaden aan: één pal in het centrum, ter hoogte van het gemeentehuis, en een ander aan school Eeckberger in de wijk ’t Kalf. Gemeenteraadslid Matthias Van Zele (CD&V) is de initiatiefnemer.

Overal in het Waasland duiken ze de jongste tijd op: voetpaden in de kleur van een regenboog. Sint-Niklaas beet in 2018 de spits af met een tricolore oversteekplaats aan de Grote Markt. Drie jaar later volgt nu ook buurgemeente Sint-Gillis-Waas dat voorbeeld. Daar worden er meteen twee nieuwe gekleurde zebrapaden aangelegd.

Gepubliceerd op: 
donderdag, april 8, 2021

 Meer dan tweehonderd vrijwilligers hebben zondag de handen uit de mouwen gestoken om zwerfvuil te verzamelen in Sint-Pauwels. Er werden heel wat vuilniszakken gevuld.

Gepubliceerd op: 
zondag, maart 31, 2019

De nieuwe bestuursploeg van Sint-Gillis-Waas is maandag officieel voorgesteld. CD&V en Groen trekken voluit de kaart van verjonging en vernieuwing. Maaike De Rudder (25) wordt de jongste burgemeester van ons land. Daarnaast is er een grote stoelendans bij CD&V waarbij drie schepenen halfweg de legislatuur worden vervangen.

Gepubliceerd op: 
maandag, oktober 22, 2018

"Jongeren duwtje in de rug geven"

Gepubliceerd op: 
woensdag, maart 7, 2018

CD&V Sint-Gillis-Waas maakte tijdens zijn nieuwjaarsreceptie tien nieuwe namen bekend van kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Gepubliceerd op: 
donderdag, januari 25, 2018

Rondom volgt sedert altijd al het leven in uw gemeente of stad. Op 14 oktober 2018 bepalen de gemeenteraadsverkiezingen dat leven in de komende jaren. We helpen u om goed geïnformeerd in het stemhokje te komen en vragen een jaar lang belangrijke lokale spelers naar hun inzichten.

Gepubliceerd op: 
woensdag, december 13, 2017