Aanplanting geboortebos

Dit nieuwsbericht gaat over: 

De aanplanting van het geboortebos ging door op 31 maart. Kersverse ouders werden uitgenodigd om een boompje aan te planten voor hun jonge spruit.

Een emotioneel moment

Vele jonge ouders apprecieerden deze symbolische actie. Vele ouders en grootouders staken de spade in de grond om hun eigen boompje aan te planten. Er werden vele foto's genomen om de herinnering te bewaren. Het is een krachtig symbool. Ik hoorde zelfs van enkele ouders die communiefoto's van oudere kinderen wilden nemen bij hun eigen geboorteboom. Deze staan nog steeds verspreid in de verschillende deelgemeenten.

Goed voor het milieu

De keuze om een geboortebos aan te planten, is mooi meegenomen voor de klimaatdoelstellingen van de gemeente. Met deze symbolische actie wordt immers ook de het gehalte aan CO2 teruggedrongen. Het OCMW van Sint-Gillis-Waas stelde dan ook met veel plezier het terrein ter beschikking voor het geboortebos.

We hebben een jonge gemeente

Tijdens de aanplanting werd het nog maar eens duidelijk: Sint-Gillis-Waas is een jonge gemeente. Ik wil er mij dan ook voor inzetten dat deze jonge ouders goed ondersteund worden waar mogelijk. In ieder geval wil ik alle nieuwe ouders nog eens van harte proficiat wensen!