Welzijnsvereniging gaat van start

Dit nieuwsbericht gaat over: 

Oprichting

Onlangs is de welzijnsvereniging van Sint-Gillis-Waas opgericht. Deze krijgt het beheer van het woonzorgcentrum, de assitentiewoningen en het kortverblijf van het OCMW toegewezen. Tijdens de OCMW-raad van 30 november werden de bestuurders van deze vereniging verkozen. Voor CD&V werd dit Eric De Keyzer, Rudi Van Dorrselaere en ikzelf. De voorzitter van de vereniging is de voorzitter van het OCMW, Pascal Buytaert.

Voordelen

De welzijnsvereniging omvat verschillende voordelen. Voor mezelf is het grootste voordeel dat het openbare karakter behouden blijft. De verkozen raadsleden blijven hun inbreng hebben in de lokale zorg, wat in contrast staat met woonzorgcentra in de private sector.
Ook is het zo dat er nu veel korter op de bal gespeeld kan worden. Er is een directiecomité opgericht dat de dagelijkse werking van de vereniging in goede banen gaat leiden. De kortere beslissingslijnen zullen de zorg enkel ten goede komen.

Mijn opdracht

Als bestuurder van de vereniging zie ik het als mijn taak om goede zorg in eigen gemeente te waarborgen. We willen allemaal betaalbare en aangepaste zorg voor onze ouders en grootouders. Ik wil er ook over waken dat kinderen en kleinkinderen hierbij betrokken blijven. Ik zie er ook op toe dat er een voldoende uitgebreid zorgtraject mogelijk is in eigen gemeente. Dit kan starten met kwaliteitsvolle maaltijden of verpleging aan huis. De ondersteuning in eigen huis zie ik graag nog uitgebreider, door samen te werken met verschillende externe partners.
Indien nodig kan men beroep doen op een assistentiewoning of, wanneer de zorgbehoevendheid groot is, permanent zijn intrek nemen in ons woonzorgcentrum.